Driver du en webshop eller sender du måske tilbud på mail SKAL du fra den 15. februar 2016 henvise til det nye online EU-klagesystem ODR.

Hvis ikke du overholder dette risikerer du at få bøder.

EU vil med dette nye initiativ gøre det nemmere for forbrugerne at klage over vare- og serviceindkøb indenfor EU’s grænser. Til dette formål er der blevet udviklet et nyt online klagesystem ODR (Online Dispute Resolution). Dette skal sikre at de forskellige klageinstanser bliver forbundet og dermed at alle klager bliver behandlet ens.

Som ejer af en webshop forlanges det derfor nu at du tydeligt henviser til det nye ODR-system på din webshop. Hvis du sender tilbud ud på mail gælder de nye retningslinjer også for dig. Det skal dog bemærkes at dette både er gældende uanset om du handler på tværs af EU-lande eller om du kun handler med danske kunder. Dog gælder denne nye regl og indtil videre kun for B2C webshops og hvis du sender tilbud ud på mail som B2C virksomhed. Derfor hvis du driver en B2B webshop er dette ikke aktuelt (endnu).

Facks omkring de nye retningslinjer:

  • Driver du en B2C webshop skal du henvise til ODR.
  • Hvis din virksomhed udsender tilbud i mails og sender den direkte til en forbruger, skal mailen også indeholde et link til ODR-platformen.
  • Du skal henvise til ODR uanset om du kun har handel i Danmark eller på tværes af EU-lande.
  • Du skal henvise til ODR i dine handelsbetingelser.
  • Du skal tydeligt henvise til ODR med linket http://ec.europa.eu/consumers/odr/ på din webshop.
  • Du skal have en kontaktmail på din webshop.
  • Det er frivilligt om man vil deltage i ordningen (altså bruge systemet).

 

Det er ikke kun forbrugerne som bliver tilgodeset med det nye system. Webshopejerne får skam også en fordel med det nye system. Får du som en webshopejer en klage fra en kunde og kan I ikke nå til enighed, kan dialogen og hele processen nu køres gennem platformen. Det sparer dig i sidste ende for en masse kommunikation mellem dig og kunden.


Har du spørgsmål til den nye retningslinjer kan du læse mere om dem på Forbruger Europas hjemmeside her


Du er naturligvis velkommen til at kontakte Kims Design. Jeg kan hjælpe dig med at få oprettet de forskellige links og gøre dig og din webshop klar til den nye ordning, så du undgår eventuelle bøder.